header photo

Andres Sõbra õpilane Siksten Kasimir

Teoreetiliselt ei tohiks Flora meestel olla midagi öelda - nemad ju kaotasid! Foto: Hendrik Osula

Karikafinaali järel põrutas Flora keskpoolik Siksten Kasimir karmilt – Levadia oli enda hale vari, aga ikka kaotasime!

Ühelt poolt on see asjatu praalimine.  Mida sa siunad vastast, kelle vastu teed hooaja ühe lahjema esituse ja saad pika puuga ära.  Ei jäta just spordimehe muljet.

Teisalt põrutas mees siiralt oma mõtte hingelt ära.  Minule see imponeerib!  Jalgpallis on enamik treenereid ning mängijaid oma väljaütlemises viisakad ja vagurad.  Nüüd tuli keegi , kes vihahoos põrutas ja ütles,  mida asjast arvab! Sellises stiilis väljaütlemisi tahaks kuulda rohkem.  Olgu siis selle Levadia nõrkuse või tugevusega nagu on …

Korvpallile tulevad Andres Sõbra teravad kommentaarid ainult kasuks – need panevad konnatiigis vee liikuma ja lähevad huvilistele korda.  Sport on show ning taolised teravused on omakorda osa suurest mängust.  Profipoksjad kehastuvad tiitlimatši eel võitluskukkedeks ja tahavad teineteist elusast peast nahka,  eesriide langedes puhutakse omavahel mõnusalt juttu ja teinekord libistatakse mõned õlled.

Austan südamest rahuliku ja ettevaatliku stiiliga inimesi ja treenereid – ei kujutaks ette Tarmo Rüütlit praalimas,  et reedel teeme soomlastest põdranahad!  Igaühele ikka oma liistud.  Noorema põlvkonna mehed nagu Igor Prins,  Martin Reim,  Marko Kristal,  Karel Voolaid ja Marko Lelov käivad samuti Rüütli poolt ette tallatud tagasihoidlikkuse teed ja see on eestlasele omane viis.  Samas meeldiks meile kõigile, kui Eesti treenerite seast kerkiks lähiaastatel esile ka mõni Pasi Rautiaineni stiilis karismaatiline persoon,  kelle otsekohesed väljaütlemised tekitaksid kõvasti vastukaja.

5 vastust postitusele: “Andres Sõbra õpilane Siksten Kasimir”

 • Saarlane ütleb:
  17. mai 2010 kell 12:53

  Täiesti nõus karismaatilisusega! Just see teebki mängu põnevamaks.

 • elbid ütleb:
  17. mai 2010 kell 23:04

  Et siis nagu Eestil oleks vaja oma Mourinhot? Nõus.

 • Martin ütleb:
  18. mai 2010 kell 07:45

  Siksten alati selline olnud ja see on mõnus. Ta on minu meelest üks nendest mängijatest, kes põrutab alati lõpuni. Seetõttu võib ta karmimalt öelda, et kaaslasi kuidagigi innustada. Mõnus.

  Treeneritest võiks selline olla just muheda huumoriga Kristal, kuid eks näis.

 • MRH ütleb:
  19. mai 2010 kell 13:36

  Huvitav, miks Kasimiri kunagi koondises ei proovitas; kasvõi nüüd, Soome vastu?

 • Fänn ütleb:
  31. mai 2010 kell 20:21

  Huvitav jah! Olen sama möelnud mitu korda.On seal koondises nii mönigi
  kellest Siksten pika puuga yle mängib.

 

Lisa kommentaar

Autor

 • Indrek Indrek Petersoo
  Olen olnud kaheksa aastat seotud FC Levadiaga ning näinud vahetult klubi arengu erinevaid tahke. Seejuures tunnistanud ka oma suure unistuse sündi, kui 2006. aastal viis eurosarja loos omavahel kokku minu kaks suurt lemmikut - FC Levadia ja Newcastle Unitedi. Oma blogis arutlen Eesti jalgpalli tulipunktide üle, torkan sekka põnevaid kilde FC Levadia ja teiste klubide tegemistest ning vahel uitan mõtetes piiride taha. Ja ärgu vutisõbrad väga pahandagu kui teinekord jäähokimaigulisi sõnumeid sekka tuleb ... vaevleb ju minu teine meelisala kodukamaral sügavas kriisis ning just jalgpallilt oleks hokijuhtidel palju õppida. Erinevate spordialade vahelisi paralleele tasub alati otsida ja leida. Korrektsuse huvides olgu rõhutatud, et blogis avaldatud arvamused on minu subjektiivsed mõtted, mitte FC Levadia ametlikud seisukohtad.

Autori postitused

Teema postitused