header photo

Lippi mõistatuslik mõistus

Mis nende plaatinablondide juuste all toimub? Foto: footballpress.net

Itaalia koondise peatreeneri Marcello Lippi lõplik koosseisuvalik MM-finaalturniiriks tundub vägagi arusaamatu, kuigi tema viimaste aastate eelistusi arvestades pole see üllatav.

Kõik 23 koondislast mängivad klubijalgpalli Serie A-s, aga lõppenud hooaja ülekaalukalt kahest parimast klubist (Milano Inter ja AS Roma) pääses kokku nii 30-mehelisse eelnimekirja kui ka lõplikku koosseisu vaid üks mängija. Interi puhul on see arusaadav, sest seal põhikoosseisus tavaliselt ühtki itaallast ei leidu, aga Roma? Simone Perrotta, Luca Toni ja Francesco Totti mängisid kõik suurt rolli nii Roma tänavuses hooajas kui ka nelja aasta taguses MM-i võidus.

See-eest katastrofaalse hooaja teinud Juventusest kutsus Lippi Lõuna-Aafrikasse  koguni kuus pallurit, eelnimekirja kaheksa, kusjuures klubi hooaja parim väravakütt ja ebajumal Alessandro Del Piero valikusse ei mahtunud! Samuti ignoreeris Lippi superründajatest veel Antonio Cassanot ja Fabrizio Miccolit.

Lippi võiks arvestada vähem sellega, kes talle reisikaaslastena meeldivad, ja rohkem sellega, kes on reaalselt paremad mängijad.

Loomulikult on Itaalias mängijatevalik lai ning päris maha kanda ei tasu itaallasi kunagi. Lippi viis eelmisel MM-il Itaalia maailmameistriks ning kui ta suudaks oma saavutust korrata ka seekord, saaks ta hakkama erakordse vägiteoga ning samuti suruks minu keele valusalt kurku kinni. Ometi on mul Itaalia triumfi Lippi otsuste ja Alessandro Nesta koondisekarjääri lõpetamise tõttu väga raske ette kujutada ning arvan, et meistriks tuleb pigem Brasiilia, Hispaania, Inglismaa või Holland.

4 vastust postitusele: “Lippi mõistatuslik mõistus”

 • Jasper ütleb:
  2. juuni 2010 kell 15:07

  CL watch: 11 koondislast mängisid CL-is sel hooajal.(s.h. Gattuso, kes sai mängu vaid korra vahetusest). Pileti järgmise hooaja CL-i võitlesid 6 koondislast.

 • Priit Värk ütleb:
  2. juuni 2010 kell 15:25

  Valik on tõesti kummaline… samas ei julge Lippit kritiseerida, sest olgem ausad, mitte keegi ei oodanud ka 2006 Itaalia triumfi. Kui Del Piero välja jätmine oli juba tükk aega tagasi etteaimatav, siis Rossi puhul ei oskagi nagu midagi öelda. Eelmine aasta Konf. turniiril oli ainus itaallane, kes mingitki taset näitas.

 • Priit Värk ütleb:
  2. juuni 2010 kell 15:26

  Muuseas A. Nestat koha suudab probleemideta täita Chiellini.

 • Mart ütleb:
  12. juuli 2010 kell 23:17

  “ning arvan, et meistriks tuleb pigem Brasiilia, Hispaania, Inglismaa või Holland.”
  Päris hästi arvatud.

 

Lisa kommentaar

Autor

 • Kristjan Remmelkoor Kristjan Remmelkoor
  Olen Soccernet.ee vanemtoimetaja. Jälgin peamiselt Eesti jalgpalli (meistriliiga, eestlased võõrsil, Eesti koondised) ja suurimaid rahvusvahelisi võistlusi (MM, EM, Meistrite liiga). Tunnen suurt huvi jalgpalliajaloo vastu. Olen Eesti meister jalgpalli mälumängus. Olen ka Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi liige.

Autori postitused

Teema postitused