header photo

Brasiilia on uus suurfavoriit

Foto: Timo Kikas

Vaatasin eile väsinud peaga Brasiilia mängu Elevandiluuranniku vastu ning nägin seda, mida ma neilt enne seda MM-i ootasin.

Põhja-Korea vastu ei viitsitud nad veel oma kotte korralikult lahti pakkida, kuid eile, kui vastas oli esimene tõeliselt tugev vastane, näitasid nad ka seda, mille pärast kihlveokontorid nemad koos Hispaaniaga MM-i suurfavoriidiks tegid.

See jalgpall, mida teisel poolajal näidati, oli selle MM-i ilusaim, ja lausa fantastiline oli vaadata seda söödumängu, mida pakuti veidi enne kolmandat väravat. Tolles olukorras suutis Elevandiluuranniku väravavaht ühe-kaheminutise söödumängu järel tulnud löögi küll tõrjuda, aga varsti mängiti taaskord kenade söötudega end karistusalasse ja siis saatis Elano palli juba väravavõrku.

Ainus probleem on see, et kui mäng ära tehakse, siis kiputakse end ära unustama, aga vaevalt et nii kogenud tiimil mõne tugeva vastase vastu sama juhtub. Brasiilia on peaaegu perfektses tasakaalus – MM-i tugevaim kaitseliin, võib-olla et parim väravavaht ning eespool suudetakse näidata ilusat ja ründavat mängu, mis on väga mitmekülgne. Kui kaheksandikfinaaliks ka Kaka tippvormi jõuab, siis saab nende peatamine olema väga raske. Isegi potentsiaalne kaheksandikfinaali vastane Hispaania ei pruugi selleks võimeline olla.

Kõige rohkem pani mind imestama Brasiilia tiimi ühtsus. Paljud treenerid on MM-i eel eelistanud nn. “sõbramehepoliitikat” ja soovitakse luua meeskonda, mitte staaridest kubisevat tiimi, kus kõik individuaalid ise asjad ära tahavad teha. Tihti ei pruugi see staaride kojujätmine õnne tuua ja Itaalia on ideaalne näide sellest, kuidas sellega kaotati tiimi ründeteravus.

Brasiiliaga nii pole läinud. Ronaldinhot pole, Patot pole, seda Lõuna-Ameerikas mängivat tulevikutähte Paulo Henrique Gansot pole. Sambastaarid on peaaegu kõik koju jäetud ning need, kes on kaasa võetud, tunnevad end tiimi juures väga mugavalt. Tore oli näha, kuidas igat väravat tähistas Brasiilia koondis koos. Selle tiimi mängu vaadates tekkis kohe tunne, et tegu on väga ühtse tervikuga, kus 11 suurt sõpra, keda toetab pingilt veel 12 sõpra ja treenerid, on kõik töötamas ühe eesmärgi nimel.

Nädal enne MM-i arvasin, et Brasiilia on favoriit number üks, muutsin vahepeal oma valiku Hispaania peale (pärast Poola 6:0 purustamist), kuid nüüd arvan taas, et Brasiilia võtab väga tõenäoliselt oma kuuenda tiitli ära.

3 vastust postitusele: “Brasiilia on uus suurfavoriit”

 • mazz ütleb:
  21. juuni 2010 kell 17:23

  Nõus, et Brasiilia on kõige veenvamat mängu näidanud ja on ilmselt peamine soosik, aga “väga tõenäoliselt” on liiga julge hinnang. Senine turniir on näidanud, et pall on selleks liiga ümmargune ja maailmameistri ennustamine on paras loterii.

  Argentina, Holland, Saksamaa ja Hispaania peaks olema ligikaudu sama suurte võimalustega. Ma ei kannaks veel maha ka Inglismaad. Itaalia ja Portugali võimalustesse eriti ei usu. Aga üllatuste eest pole keegi kaitstud ja raha ma kellegi peale panna ei julgeks.

 • koll ütleb:
  21. juuni 2010 kell 18:40

  Aga mina arvan,et meister tuleb sealt Urugay,Paraguay või Mehhiko hulgast.Euroopa on putsis.

 • Antzu ütleb:
  22. juuni 2010 kell 13:09

  Tšiili võidab, kahjuks.

 

Lisa kommentaar

Autor

 • Tanel Tursk Tanel Tursk
  Olen Soccernet.ee seltskonna üks pikemaajalisi liikmeid ja praegune välismaa toimetaja. Minu peamine huvi on Itaalia jalgpall, kuid olen loomulikult kursis nii Eestis kui ka mujal välismaal toimuvaga.

Autori postitused

Teema postitused