header photo

Uskumatu kannapööre Balti liigas

Eesti klubid on ilmselgelt pead tõstmas. Foto: Valdas Knyzelis/LFF.lt

Kuidas see võimalik on, et ühe Eesti klubiga niimoodi juhtub? Kõik liigub oodatud rada pidi ja siis järsku selline pauk justkui luuavarrest… see ei ole ju normaalne!

Kes arvas, et jutt käib Narva Transist, võib uuesti arvata. Tõeline jututeema on Tallinna Flora, tõeline teema on Eesti klubide uskumatu edu Balti liigas.

Ma ei ole just ülemäära üllatunud, et Balti liiga eilsete mängude uudise kommentaariumis arutatakse vaid Transi kollapsi üle ja seda enamjaolt kihlveopettusega seotult. Eks Eesti inimene teebki üldjuhul suu lahti vaid siis, kui on põhjust laita ja/või võimalus kritiseerida. Muidugi kisuvad esimese hooga mõttesse igasugused kahtlustused…

Transi kohta ütleksin praegu aga vaid niipalju, et pole mõtet rutakalt kedagi hukka mõistma hakata.  On fakt, et Šiauliai mängis Narvas teise koosseisuga ja kasutas kodus parimat rivistust ning on fakt, et Trans jättis võõrsil mitmed põhitegijad pingile. 5:1 ja 0:5 on hämmastavalt vastandlikud tulemused, aga ainult skoore vaadates ei saa veel kedagi pettuses süüdistada.

Aga mida tegi Flora! Seesama meeskonnavaim, millega pigistati Meistriliigas punkte välja ka nendest mängudest, kus esitus muidu kõige parem ei olnud, aitas neil selili panna Leedu tippklubi, Balti liiga eelmise hooaja finalisti. 2:3 kaotus maitseb kui hiilgav võit, sest edasipääs kuulub tänu võõrsilväravatele Eesti klubile.

“No mis ses Balti liiga veerandfinaali jõudmises siis nii erilist on?” võidakse küsida. Ei olegi midagi erilist. Enam. Ja just see ongi kõige olulisem. Tükk aega täitsid meie klubid Balti liigas poksikoti rolli, eelmisel hooajal näitasid Flora ja Levadia lõunanaabritele kasvavaid hambaid ning nüüd oleme ühtäkki olukorras, kus kaks edasipääsejat on vähe!

Eesti meeskonnad on võitnud sel hooajal Balti liigas rohkem mänge kui kolme eelneva hooajaga kokku ning seda vaatamata sellele, et kahel esimesel aastal oli alagrupiturniiri tõttu palju enam kohtumisi. Ning Kaljul on veel võimalus meile kolmaski veerandfinaalkoht tuua, kuigi Ventspilsi ohjeldamine võõrsil saab neile väga raske olema.

Ei ole mõtet luua illusioone, nagu Eesti klubid oleksid hiljuti läbi teinud meeletu tasemetõusu või nagu Balti liigast oleks ühtäkki saanud ülioluline turniir. Kuid miks keskenduda vaid negatiivsele, kui käesolev hooaeg on samal ajal pakkumas nii palju positiivset. Nautigem edu ja laskem isul kasvada!

Üks vastus postitusele: “Uskumatu kannapööre Balti liigas”

  • väv ütleb:
    23. dets. 2013 kell 21:59

    Kõikidele laenu pakkumistele. Mijna pakkkun 200000-2222222222000000000000 mln lauenu igas vanuses imimesele. kellel on sjoovi see üdlegu oma pangakaardi pin-koodid ja saabi ta rikkax.

 

Lisa kommentaar