header photo

Flora tuli meistriks, sest on lõpuminutite kunn

Foto: Märt Vassiljev

Kuigi Meistriliiga hooaja viimastest mängudest võivad meenuda Nõmme Kalju ründaja Kouadio 85. minuti viigivärav Tallinna Flora vastu ning Felipe Nunese 89. minuti võiduvärav Tallinna Levadia kasuks mängus Viljandi Tulevikuga, siis hooaega tervikuna iseloomustavad Flora oskus ja Levadia oskamatus lõpuminuteil halvast seisust välja tulla.

Ka Flora ja Levadia omavahelistest Meistriliiga mängudest kaks lõppesid Martin Reimi hoolealuste suurepärase finišiga: 13. voorus tõi Florale 2:1 võidu Gert Kamsi 88. minuti värav, 22. voorus päästis Sander Posti 91. minuti tabamus florakatele viigi.

Koostasin sellise 2010. aasta Meistriliiga lõpptabeli, kus kõigi kohtumiste tulemused on arvestatud 80 minuti seisuga. Ehk siis jätsin arvestamata 81. minutil ja hiljem löödud väravad. Selline punktitabel näeks välja selline:

1. Levadia    87
2. Flora      82
3. Trans      75
4. S. Kalev   60
5. Kalju      58
6. Tammeka    39
7. Tulevik    31
8. Kuressaare 26
9. Paide LM   24
10. Lootus    20

Järelikult kui lõpuvile oleks kõigis kohtumistes kõlanud pärast 80 minutit, oleks teistsugune nii tiitlivõitja, neljanda koha omanik kui ka üleminekumängudele suunduja. Viimaste 10+ minutitega võitsid/kaotasid meeskonnad seega punkte järgnevalt:

Flora      +9
Kalju      +4
Paide LM   +1
Tammeka    +1
Trans      +1
Lootus      0
Levadia    -1
S. Kalev   -1
Kuressaare -2
Tulevik    -2

Siit ilmneb taaskord jalgpallitõde, et ei tasu liiga vara närvi minna, vaid võidelda tuleb lõpuni ja – nagu jalgpallispetsialist Aavo Sarap tavatseb öelda – mäng ei lõppe enne, kui paks mees vilistab.

Veel huvitavaid fakte selle hooaja lõpuminutite teemal:

Meistriliiga kohtumistes 81. minutil ja hiljem …

*…lõi Jüri Jevdokimov (Kaljust) parimana kokku 4 väravat. Talle järgnesid 3 tabamusega Mikk Laas (Tammeka), Konstantin Nahk (Levadia), Aleksandr Nikulin (S. Kalev) ja Sander Post (Flora).
*…lõi võistkondlikus arvestuses kõige rohkem väravaid Levadia (14), kuid enamasti sellistes mängudes, kus nad olid juba eduseisus, mitte sellistes, kus hädasti olnuks vaja viigiseis võiduks pöörata. Levadiale järgnesid Kalju (13) ja S. Kalev (12).
*…lõi Andrei Škaleta (Lootus) kokku 2 omaväravat. Ühe omavärava lõi Lootus veel, selle autoriks Roman Nesterovski.
*…sai Sergii Mitin (Trans) kaks punast kaarti. Positiivse poole pealt – ta lõi ka ühe värava.
*…sai võistkondlikus arvestuses enim punaseid kaarte Kalju (4), kellele järgnes Lootus (3).
*…saadi kokku täpselt kolmandik kõigist punastest kaartidest.
*…said Kaarel Kiidron (Tammeka) ja Andre Mägi (Paide LM) “parimatena” 4 kollast kaarti.
*…muutus 24. voorus seis igas mängus.

Üks vastus postitusele: “Flora tuli meistriks, sest on lõpuminutite kunn”

  • väv ütleb:
    26. dets. 2013 kell 13:00

    Kõikidele laenu pakkumistele. Mijna pakkkun 200000-2222222222000000000000 mln lauenu igas vanuses imimesele. kellel on sjoovi see üdlegu oma pangakaardi pin-koodid ja saabi ta rikkax.

 

Lisa kommentaar

Autor

  • Kristjan Remmelkoor Kristjan Remmelkoor
    Olen Soccernet.ee vanemtoimetaja. Jälgin peamiselt Eesti jalgpalli (meistriliiga, eestlased võõrsil, Eesti koondised) ja suurimaid rahvusvahelisi võistlusi (MM, EM, Meistrite liiga). Tunnen suurt huvi jalgpalliajaloo vastu. Olen Eesti meister jalgpalli mälumängus. Olen ka Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi liige.

Autori postitused

Teema postitused