header photo

Hooaja parim? Kes muu kui Sander Post

Foto: Heiki Rebane

Nagu kõik Soccerneti lugejad ilmselt juba teavad, siis käimas on Meistriliiga hooaja parimate ja halvimate valimine. Poole nädalaga on oma valikud teinud ligi 400 inimest, nende seas ka mina. Ja loodetavasti ka Sina. Kui mitte veel, siis näiteks praegu on üks tore aeg: hääleta siin!

Õnneks või kahjuks ei ole minu valikud kuigi originaalsed, aga no kuidas saab mitte valida hooaja parimaks meest, kes lööb poole hooajaga rohkem väravaid kui kogu Kohtla-Järve Lootuse meeskond terve aastaga? 1,69 väravat 90 mänguminuti kohta on hirmuäratav number, milleni ei ulatunud sel hooajal näiteks Nõmme Kalju meeskond.

Mõistagi valisin Sander Posti ka parimaks ründajaks ning sümboolsesse koosseisu koos teise mehega kuu pealt, tema kõrval veidi varju jäänud Henri Anieriga. Poole hooajaga jätsid nad rohkem kui piisava mulje, et teiste klubide väravakütid kahvatuma panna.

Üleüldse valisin sümboolsesse koosseisu mängijaid ainult kahe Tallinna suure ridadest, sest olgem ausad – nad olid teistest ikka peajagu üle. Levadial oli kindlaim ja vettpidavaim kaitse, mistõttu asetasin väravasse Sergei Lepmetsa ning keskkaitsesse Igor Morozovi ja Andrei Kalimullini. Äärekaitsed tulevad aga Florast: hooaja jooksul üha paremaks läinud Markus Jürgenson vasakul ning minu hinnangul Eesti Meistriliiga parim kaitsja Gert Kams paremal.

Keskväljal ei saa üle ega ümber Valeri Minkenenist, kes tuli, nägi ja võitis, täpselt nagu Juha Hakola mõne aasta eest Floras hoobilt särama lõi. Tema kõrvale asetasin Levadia üha küpsemaks muutuva Deniss Malovi, sest Konstantin Nahk liigub selgelt allamäge ega ole sel aastal enam nii särav olnud. Vasakul äärel valitseb tugev konkurents, samas kui parem äär on suhteliselt tühi. Sestap jätsin Siim Lutsu (Flora) vasakule ning tõstsin Vitali Leitani (Levadia) paremale – mõlemad mehed väärivad kohta 11 tähe seas. Parimaks poolkaitsjaks hindan siiski Minkeneni.

Minu ülejäänud valikud olid:

Parim noor:  Maksim Podholjuzin (Levadia)
Parim vanameister: Andrei Kalimullin (Levadia)
Enim arenenud mängija: Albert Prosa (Tammeka)
Aasta ebaõnnesõdur: Siksten Kasimir (Flora/Kuressaare)
Suurim samm tagasi: Eduard Ratnikov (Levadia)
Aasta tagasitulek: Mihail Ištšuk (Paide)
Aasta mäng: Levadia-Flora 2:2 (25. juuli)
Aasta ämber: Kalju krahhiga lõppenud välismängijate osturalli
Suurim üllatus: Flora nooruslik tärkamine
Suurim pettumus: Publikunumbrite langus
Parim üleminek: Valeri Minkenen (Valkeakoski Haka -> Flora)
Halvim üleminek: Siksten Kasimir (Flora -> Kuressaare)
Parim publik/fännid: Tallinna FC Flora
Parim treener: Martin Reim
Enim arenenud meeskond: Tartu JK Tammeka

Maksim Podholjuzin (Levadia)

2 vastust postitusele: “Hooaja parim? Kes muu kui Sander Post”

  • Stok ütleb:
    11. nov. 2010 kell 16:38

    Tore lugemine, aga kas Sa ei karda, et need, kes pole veel oma otsust teinud, on nüüd kallutatud? Kui eesmärgiks on enda valik läbi suruda, siis oled jah õigel teel, aga vastasel juhul võib lõplike hääletustulemuste objektiivsus kannatada.

  • Siim Uiga ütleb:
    11. nov. 2010 kell 20:52

    Kuule Stok, sa ikka üldse ei taju!

 

Lisa kommentaar