header photo

Beckham Spursi ehk palju kära eimillestki?

Vorm on ajutine, nimi jääv. Foto: Timo Kikas

Jaanuarikuu esimese nädala kuumimaks teemaks jalgpallimaailmas ei olnud üllatustulemused Inglismaal ja Itaalias. Ei olnud ka Dzeko liitumine Manchester City’ga ega Cassano liitumine AC Milaniga. Isegi mitte Hodgsoni vallandamine Liverpoolist.

Anglofiilne meedia tagus terve nädala hoopis seda rauda, mis lubas David Beckhami tõenäoliselt kaheks kuuks Tottenhami laenule viia. Päevagi ei möödunud uute ja veel uuemate detailideta: Spurs tahab Becksi, Becks tahab Spursi, Galaxy lubab seda, Galaxy ei luba seda, Spurs ootab Becksi juba pühapäevaks ning lõpuks … diil jääb ära.

Muidugi ei ole see veel päris lõpp, sest Becks võib osaleda Spursi treeningutel ning seegi on ju tõeline uudispomm. Pealegi ei saa välistada, et laenuleping lõppude lõpuks ikka kuidagi läbi surutakse, olgu see siis kaheks kuuks või näiteks kaheks nädalaks.

Nimi maksab ja see ei tohiks vist kedagi üllatada, aga kuskil peaks ju siiski mingisugune mõistuslik piir ette tulema, ei? Mis kasu oleks Tottenhamile reaalselt kaheks kuuks popstaarist, kelle parim enne jalgpallurina on möödas ja kes ei olnud MLS-i hooaja lõpus silmapaistvam kui näiteks selline mees nagu Joel Lindpere?

Vastus peitub küsimuses: popstaarina on ta õnneks või kahjuks nii või naa Spursile kasulik. Olgu siis kaheks kuuks või üldse mitte. Juba see on pead tõstva klubi mainekujundusele kõva sõna, kui miljonite tiinekate ebajumal tahab nende meeskonnas mängida ja hoiab neid meedia esikaanel. Mida rohkem kära, seda parem.

8 vastust postitusele: “Beckham Spursi ehk palju kära eimillestki?”

 • rauno ütleb:
  10. jaan. 2011 kell 18:58

  Kes oled sina, et ütled Beckhami kohta “parim enne möödas”?

 • mazz ütleb:
  10. jaan. 2011 kell 19:05

  Inimene, kes arvab, et Beckhami parim enne on möödas.

 • steiv ütleb:
  10. jaan. 2011 kell 20:04

  Beckam on sümbol/ikoon. Ta on teinud läbi nii suurima reeturi kui suurima kangelase teekonna, seetõttu on ta saavutanud ka sellise staatuse nagu on. Oli ta ju viimasel MMil koondise pingilgi sümbolina, ei millegi muuna. See aga tähendabki, et kui tema nimi on pealkirjas siis seda loetakse, seega kirjutatakse temast veel rohke. Kirjutatakse siis, kui on õrn aluski kirjutamiseks. Ehk siis lõppeks on sinu point õige, see mees liigub klubides ringi sisuliselt ainult klubi turustamise eesmärgil (õigemini klubid tahavad teda turustamise eesmärgil – mõelda kui palju särke saab tema nimega müüa!). Kui ta natukene suudab ka mängida ja anda veel mõne filigraanse tsenderduse, siis see on ainult boonuseks.

 • rainis007 ütleb:
  10. jaan. 2011 kell 20:07

  Õige jutt ! Kellelgi on mune öelda asjad otse välja.
  Muidugi, ega Bechami fännid ei tunnista tõenäoliselt ka siis kui mees on juba 50 seda, et ta pole nii heas vormis kui 28 aastaselt, aga mis vahet seal on.

 • dude ütleb:
  10. jaan. 2011 kell 21:09

  parim enne möödas.Teil võib olla õigus,aga kedagi ei huvita.Beckham on paljude jalgpallisõprade lemmikmängija ja nii ka minu oma.Ega Eestis võib olla pole nii palju beckhami fänne,aga maailmas on neid tohutult.Kui see lause oleks maailmas ja beckhami fännid loeksid seda ei oleks see kellelegi kasulik

 • Marek ütleb:
  10. jaan. 2011 kell 23:01

  Mul on kuri tunne, et see Mazz saab veel oma sõnu sööma. Reeglina jorsid, kes niimoodi kirevad, söövad oma sõnu. Näis.

 • mazz ütleb:
  11. jaan. 2011 kell 00:30

  Paistab, et paljud mõistsid seda postitust kui Beckhami mahategemist, aga seda ma ei plaaninud. “Parim enne möödas” on tõdemus, mitte halvustus. Või tahab keegi väita, et ta mängib praegu oma parimate päevade tasemel?

  Jutu point oli muus – kohati absurdini küündivas Inglismaa jalgpalli ja selle staaride kummardamises. Ei ole selles süüdi ei Beckham ega Tottenham, aga minu jaoks on lihtsalt halenaljakas, kuidas sellise uudise tolm varjutab palju tähtsamad teemad.

  Mis puutub Beckhamit ja Spursi, siis nagu ma kirjutasin, ei tee nemad midagi valesti, sest nende jaoks on selline kära ainult kasulik.

 • Jarmo ütleb:
  11. jaan. 2011 kell 10:33

  Olen Mazz’iga päri antud postituses. Olles Spursi fänn olen muidugi meelitatud, et sellise kaliibriga staar isegi kaalub Spursiga liitumist. Siiski suutsid mind negatiivselt üllatada Eesti meedia väljaanded (eelkõige Postimees.ee ja ohtuleht.ee) kes suurelt kirjutasid et Beckham on juba liitunud Spuriga ning nädalavahetusel ka platsile pääseb. Välismeediast ei leidnud kuskilt sellist infot. Tekib küsimus et millisele infole toetuvad meie väljaanded? Ja miks eksimuse korral ei võiks ennast parandada? Antud sisuga artikleid lugedes ei olnud infoallikat kuskil ära märgitud.
  Aga see selleks, jalgpallis keerleb tants ümber raha ja selline meediakära “ei millestki” ongi selle ehtsaks tõestuseks.

 

Lisa kommentaar