header photo

Postimehe ajakirjanik fännab Messit täiega

Foto: karllusbec.files.wordpress.com

Lionel Messi. Foto: karllusbec.files.wordpress.com

Mind on pannud imestama Postimehe ajakirjaniku Andres Kalviku järjekindlus, millega ta ülistab FC Barcelona ründajat Lionel Messit. Loomulikult on Messi üks maailma parimaid jalgpallureid, kuid Kalviku erapoolikus on lausa hämmastav. Eriti meeldib Kalvikule võrrelda Messit Cristiano Ronaldoga.

7. detsembril ilmutas Kalvik artikli pealkirjaga “Kas Messi edestamine on üldse reaalne?” Artikli sisu on järgmine:

“FIFA avalikustas aasta jalgpalluri kandidaadid, kelleks on FC Barcelona mängijad Lionel Messi (Argentina) ning Andres Iniesta ja Xavi Hernandez (mõl. Hispaania).

Barcelona särgis fantastilisi esitusi pakkunud ja Hispaania liigas tänavu 15 väravat löönud Messi võib esikohata jääda vaid siis, kui valijad peavad tähtsamaks Hispaania võiduga lõppenud MMi, kus Iniesta finaalis Hollandi vastu võiduvärava sepistas.

Mullu aasta vutimehe auhinna pälvinud Messi aktsiaid langetab Argentina piirdumine MMil veerandfinaaliga ning ründetuusa null väravat, kuid määravaks peaks siiski saama pikk ja stabiilne klubihooaeg.

Maailma parim jalgpallur ja treener teatatakse 10. jaanuaril.” Link sellele artiklile: http://sport.postimees.ee/?id=353698

9. jaanuaril toimetas Kalvik artikli pealkirjaga “Järjekordne tõestus – Messi on maailma parim.” Kaks esimest lõiku olid sellised:

“Homme ilmselt eelmise aasta parima jalgpalluri auhinna kätte saav Lionel Messi näitas uuesti, miks tiitel just talle kuuluma peaks.

Hispaania liiga 4:0 võidumängus Deportivo üle, sai argentiinlane hakkama järjekordse iluväravaga, lüües karistuslöögi ristnurka. Vastaste väravavaht hakkas palli poole liikuma, kuid sai murdosasekundi jooksul aru ürituse mõttetusest. Niivõrd täiuslik oli Messi löök.” Link sellele artiklile: http://sport.postimees.ee/?id=369139

Viis päeva hiljem ilmus Kalviku artikkel pealkirjaga “Pole mõtet vaielda – Messi lihtsalt on parim!” Tsiteerin kahte esimest lõiku:

“Kuigi Lionel Messi eelmise aasta parimaks jalgpalluriks valimist varjutab skandaal, sulges Argentina virtuoos kiibitsejate suu.

Hispaania karikavõistluste esimeses veerandfinaalkohtumises alistas Messile miljoneid maksev FC Barcelona Real Betisi 5:0, kusjuures võite kolm korda arvata, kes tegi kübaratriki. Loomulikult Messi!” Link sellele artiklile: http://sport.postimees.ee/?id=372115

21. jaanuaril (pärast Barca kaotust) kirjutas Kalvik artikli pealkirjaga “Messi on ikkagi inimene – maailma parim jalgpallur eksis penaltil.” Link: http://sport.postimees.ee/?id=375877

31. jaanuaril (pärast Real Madridi kaotust) kirjutas Kalvik artikli pealkirjaga “Häbi, Ronaldo! Häbi, Real! (VIDEO)”, kusjuures uudise sisus pole Ronaldo kohta midagi kirjutatud. Link: http://sport.postimees.ee/?id=380297

22. märtsil pani Kalvik uudisele pealkirjaks “Vaata, mitu miljonit teenib Messi Ronaldost ja Rooneyst rohkem,” kus esimene lause oli selline: “Maailma parim jalgpallur Lionel Messi saab FC Barcelonas seisusele vastavat töötasu.” Link: http://sport.postimees.ee/?id=406918

29. märtsil tuli Kalviku sulest artikkel pealkirjaga “Cristiano Ronaldo, õpi! Messi ei kuku kunagi.” Tsiteerin sealt ühe lause: “Postimees toob teieni järjekordse tõestuse, et Messi on Cristiano Ronaldost sümpaatsem jalgpallur ega kuku iga näpupuudutuse peale valu teeseldes murule.” Link: http://sport.postimees.ee/?id=410327

Täna toimetas Kalvik uudise sellest, et üks Uruguay mängija lõi ühe Peruu jalgpallimeeskonna eest väga ilusa värava. Ajakirjanik ei suutnud jätta taaskord Messit nimetamata, pannes pealkirjaks “VIDEO: selline värav teeks ka Messi kadedaks.” Link: http://sport.postimees.ee/?id=419795

Minu arust on Kalvik pisut liiale läinud. Lõpetan oma postituse tema stiilis sõnadega: “Häbi, Kalvik! Häbi, Postimees! Tõin teieni järjekordse tõestuse, et Soccernet.ee, kes on alati erapooletu, on Postimehest sümpaatsem!”

12 vastust postitusele: “Postimehe ajakirjanik fännab Messit täiega”

 • Tauri ütleb:
  15. apr. 2011 kell 19:03

  Väga õige . Saadame Postimehe Pensionile . Soccernet on parim . Aga jah , Kalvik ei saa messist üle ega ümber . Kui näiteks Järgmine aasta saab keegi teine Fifa Ballon d’or-i , siis jätab vist messi rahule..

 • Reintz ütleb:
  15. apr. 2011 kell 19:50

  Kirjutasin just hiljuti enda blogis ka Barcelona suurimast fännklubist ja klubi esimehest – vastavalt siis Postimees ja Kalvik. Ma mõistaks täielikult, kui herr Kalvik oma kiindumust Messi vastu isiklikus blogis vms keskkonnas väljendaks, aga postimees.ee? Täiesti ebanormaalne…

 • tempo ütleb:
  15. apr. 2011 kell 20:14

  palun ära kirjuta enam mitte kunagi mitte midagi. sa ei oska. üldse ei oska.

 • õiks ütleb:
  15. apr. 2011 kell 20:21

  Minu arvates on see autori-poolne kriitika täiesti õigustatud. Tempo (Kalvik, sina vää?), kriitika on õigustatud, või-olla on see sulle lihtsalt hell teema.

 • Artur Reila ütleb:
  15. apr. 2011 kell 20:58

  Ma panen ka koguaeg kajakat kui neid Kalviku üllitisi näen. Õigustatult saab puid alla.

 • aaa ütleb:
  16. apr. 2011 kell 02:11

  Mind häirivad pigem postimehes uudised ala “Kas selle aasta parim värav on sündind” või “kas see ongi maailma totram jalgpalluri soeng”, koguaeg on kõik kõige kõigem seal postimehe spordikülgedel. Ilmselgelt ollakse väljas ainult klikkide arvu peal, mingit sisu seal enamasti artiklites pole…siiski miks ma küll igal hommikult kohvi kõrvale ikka ja jälle postimees.ee lahti löön. oleks aeg juba ammu see leht maailmast kustuda koos oma elu24 ja nende veidrate naiste artiklitega. amatöörid

 • raimo ütleb:
  17. apr. 2011 kell 15:24

  Veel üks uudis. Täna käis ka suur tsensuur, kui kommenteeriti eda Messi artiklite hulka. http://sport.postimees.ee/?id=420569

 • Lugeja ütleb:
  19. apr. 2011 kell 13:53

  Paraku on see tõesti probleem, et Eesti vanima ajalehe spordiportaal on täis pasandatud mõttetuid kõmuudiseid. Selle vastu aitab vaid üks – hakata lugema mõnd asisemat lehekülge nagu näiteks Delfi või ERR Uudised.

 • Hedy ütleb:
  29. juuli 2012 kell 23:41

  Ilmselgelt fännab jah :D:D

 • naljakas ütleb:
  31. juuli 2012 kell 22:46

  Päris naljakas lugeda jah

 • Janno ütleb:
  16. aug. 2012 kell 18:03

  See on ikka päris utoopiline.. Kuidas selline asi üldse ajalehte lastakse?

 • väv ütleb:
  28. dets. 2013 kell 01:06

  esiteks õpi kirjutama. kurat, nagu hälbega

 

Lisa kommentaar

Autor

 • Kristjan Remmelkoor Kristjan Remmelkoor
  Olen Soccernet.ee vanemtoimetaja. Jälgin peamiselt Eesti jalgpalli (meistriliiga, eestlased võõrsil, Eesti koondised) ja suurimaid rahvusvahelisi võistlusi (MM, EM, Meistrite liiga). Tunnen suurt huvi jalgpalliajaloo vastu. Olen Eesti meister jalgpalli mälumängus. Olen ka Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi liige.

Autori postitused

Teema postitused