header photo

Top 10 – väliseestlaste resultatiivsed söödud 2011

Foto: Hendrik Osula

Nagu lubatud, on täna luubi all võõrsil pallivate eestlaste parimad resultatiivsed eeltööd väravatele (oma koduklubide särgis). Eile avaldasin parimad tõrjed, homme on kavas suurimad apsakad/sigadused ning ülehomme ilusaimad väravad.

10. Sergei Zenjov (10. aprillil Ukraina kõrgliigas)

Zenjov aitas Lvivi Karpatõl 28. minutil Mariupoli Illitšivetsi vastu 1:1 viigivärava lüüa, andes hea tõste Igor Khudobjakile pea peale. Karpatõ võitis lõpuks 3:1, Zenjov vahetati välja seisul 1:1.

VIDEO (olukord alates 1:47)

9. Sander Post (11. mail Norra karikavõistlustel)

Post võitis pärast karistuslööki õhuvõitluse ja andis peaga ideaalse palli värava ette, kus Solomon Okoronkwo selle mugavalt sisse koksas. Aalesund läks sedasi teise ringi kohtumises tugevuselt neljanda liiga klubi Tornado Maloy vastu 1:0 juhtima. Järgmise värava sai kirja juba Post ise ja Aalesund võitis lõpuks kindlalt 5:0.

VIDEO (olukord alates 1:30)

8. Enar Jääger (18. augustil Euroopa liiga viimases eelringis)

Jääger purjetas oma paremal äärel vastaste vahel, kes üritasid teda tasakaalust välja viia, ning lennutas hea palli karistusalasse, kus Michael Barrantes lõi selle ühe puutega väravasse, vormistades Aalesundi 2:1 võidu avamängus AZ Alkmaari üle. Kaks eestlast – Sander Post ja Ragnar Klavan – vaatasid seda olukorda ja tervet kohtumist pingilt.

VIDEO

7. Sergei Zenjov (30. aprillil Ukraina kõrgliigas)

Zenjov murdis paremalt äärelt kiirusega läbi ja andis ideaalse söödu karistusalasse, kus William Batista selle ühe puutega väravasse lõi. Lvivi Karpatõ läks niimoodi Harkivi Metalisti vastu juhtima, hiljem sai Zenjov punase kaardi ja mäng lõppes 1:1 viigiga.

VIDEO (olukord alates 1:20)

6. Ragnar Klavan (29. septembril Euroopa liigas)

Klavan mängis ühest mehest mööda ja leidis seejärel sööduga kaitsjate vahelt Jozy Altidore’i, kes värava vormistas, viies AZ Alkmaari 1:0 juhtima. Vastasmeeskond Harkivi Metalist jõudis hiljem samuti sihile ja kohtumine lõppes 1:1 viigiga.

VIDEO (olukord alates 0:42)

5. Henrik Ojamaa (24. jaanuaril Hollandi esiliigas)

Ojamaa lõikas enne vastast söödule sisse, kattis palli ja andis hea söödu läbi meestesumma tagumise posti juurde, kus Zarko Grabovac sai palli rahulikult tühja väravasse lükata. Fortuna Sittard alistas sellest kollist 1:0 lähikonkurent Almere City, keda pärast mängu edestati püsimajäämisheitluses kolme punktiga.

VIDEO (olukord alates 1:05)

4. Kaimar Saag (3. aprillil Taani kõrgliigas)

Ise 25. minutil värava löönud Saag võttis mängu viimasel minutil karistusala joone juures hästi pika palli maha ja lükkas kohe pöörde pealt palli kahe kaitsja vahelt läbi, nii et Fääri saarte ründaja Christian Holst sai selle ühe puutega väravasse virutada. Silkeborg tegi nii Bröndby vastu lõppseisuks 2:2.

VIDEO (olukord alates 8:40)

3. Vjatšeslav Zahovaiko (12. oktoobril Ungari liigakarikas)

Zahovaiko andis neljanda vooru kohtumises 43. minutil pöördelt mõõdetud söödu Laszlo Rezesile jooksu peale, nii et vastaste väravavahil ega kaitsjatel polnud võimalik esimesena pallini jõuda, ja tiimikaaslane sai hõlpsalt mänguvahendi puuri lükata. Debreceni VSC alistas tänu sellele Mezökövesd-Zsory 1:0.

VIDEO (olukord alates 0:46)

2. Joel Lindpere (21. augustil Põhja-Ameerika profiliigas)

Lindpere tekitas New England Revolutioni vastu 87. minutil sisuliselt eimillestki New York Red Bullsile 2:2 viigi toonud värava: ta küsis Rafael Marquesilt vasakul äärel palli, võttis kõrge äärevahetuse hästi omaks ja tegi vastasmängijale individuaalselt ära. Seejärel saatis ta kera viiekasti, kus Dane Richards sellele edukalt jala vastu pani.

VIDEO

1. Sergei Pareiko (3. aprillil Poola kõrgliigas)

Pareiko lõi oma karistusalast ideaalse palli teise kasti joone juurde, nii et vastaste kaitsjad ja väravavaht ei suutnud midagi head teha ning Tsvetan Genkov koksas ühe puutega palli puuri. Sellist väravat ei osanud režissöör oodata. Krakowi Wisla tegi sellega lähima jälitaja Bialystoki Jagiellonia vastu lõppseisuks 2:0, hiljem tõrjus Pareiko veel penalti.

VIDEO

9 vastust postitusele: “Top 10 – väliseestlaste resultatiivsed söödud 2011”

 • B2rdu ütleb:
  9. dets. 2011 kell 14:59

  Nonii…Pareikol on nüüd parimad tõrjed ja parim resultatiivne sööt. Eriti uhke oleks, kui tema nimele läheks ka parim värav, aga see vist ei õnnestu.

  Kuigi saadaks ka omapoolseid kriitikanooli Pareiko söödu kohta. Minu silmis oli see ikka pigem suur kaitsja eksimus, kui sööduandja nägemus.

 • Massu ütleb:
  31. märts 2012 kell 12:26

  No Sergei Pareiko on ikka klass kõrgemalt. Väga kõva!

 • Leene ütleb:
  8. apr. 2012 kell 20:55

  Minu arust hakkab Sergei vanaks jääma. Kus on uued noored tulijad?

 • Timm ütleb:
  17. mai 2012 kell 18:58

  Sergei Pareiko!!!
  Parim!

 • KaimarGo ütleb:
  4. juuni 2012 kell 11:53

  Mu lemmik on siiski Kaimar Saag.

 • Kairi ütleb:
  5. juuni 2012 kell 01:53

  Haha, pareiko paneb alati hästi!

 • Maiken ütleb:
  11. juuni 2012 kell 02:14

  Nahh, täna oleks võinud pareiko iirlaste vastu kaitsta :/

 • winni pooh ütleb:
  11. juuni 2012 kell 02:14

  oleks on paha poiss! 🙂

 • Maiken ütleb:
  11. juuni 2012 kell 02:14

  Tõsi ta on : (

 

Lisa kommentaar

Autor

 • Kristjan Remmelkoor Kristjan Remmelkoor
  Olen Soccernet.ee vanemtoimetaja. Jälgin peamiselt Eesti jalgpalli (meistriliiga, eestlased võõrsil, Eesti koondised) ja suurimaid rahvusvahelisi võistlusi (MM, EM, Meistrite liiga). Tunnen suurt huvi jalgpalliajaloo vastu. Olen Eesti meister jalgpalli mälumängus. Olen ka Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi liige.

Autori postitused

Teema postitused