header photo

Top 10 – väliseestlaste apsakad ja sigadused 2011

Foto: Hendrik Osula

Täna on luubi all võõrsil pallivate eestlaste suurimad apsakad ja sigadused oma koduklubide särgis aastal 2011. Kindlasti ei ole mu eesmärk kedagi maha teha või öelda, et keegi oleks halb jalgpallur, pigem kuulub see postitus lõbusasse „Tegijal juhtub” rubriiki.

10. Enar Jääger eksis ainsana penaltiseerias (31. jaanuaril Copa del Soli veerandfinaalis)

Jääger oli mängujärgses penaltiseerias ainus eksija ning Aalesund kaotas seetõttu veerandfinaalis FC Kopenhaagenile. Jääger oli oma meeskonna teine lööja, tema kehva soorituse tõrjus väravavaht. Turniiri Copa del Sol võitjaks tuli Sergei Zenjovi koduklubi Lvivi Karpatõ.

VIDEO (olukord alates 3:06)

9. Dmitri Kruglov põhjustas kehva tagasisööduga viigivärava (18. septembril Venemaa kõrgliigas)

Kruglovi ebaõnnestunud tagasisöödu üritus andis Moskva CSKA vastu käest eduseisu, mis oli haaratud tänu Kruglovi enda võimsale karistuslöögile. Sinnamaani alates Rostovisse siirdumisest iga kord põhikoosseisu pääsenud Eesti koondislane pole pärast seda viigimängu enam 11 alustaja hulka kuulunud.

VIDEO

8. Sander Puri teeskles ja sai punase (1. oktoobril Ungari kõrgliigas)

Puri teenis tabeli punase laterna vastu punase kaardi. Teise kollase sai ta selle eest, et üritas karistusala nurgas penaltit välja meelitada. Kuigi ka vastasmeeskond Zalaegerszegi TE oli kümnekesi jäänud, ei suutnud Papa Lombard pärast Puri eemaldamist (51. minutil) 1:1 viigiseisust lahti saada.

VIDEO

7. Sergei Zenjov läks vastasele kallale (30. aprillil Ukraina kõrgliigas)

Zenjov ei olnud rahul Harkivi Metalisti kaitsja Papa Gueye tegutsemisega ja läks viimasega agressiivselt arveid klaarima. Eesti ründaja teenis sellega otse punase kaardi, vastasele näidati kollast. 64. minutil 1:0 eduseisus arvulisse vähemusse jäänud Lvivi Karpatõ pidi lõpuks viigiga leppima. Ukraina kõrgliiga otsustas hiljem, et Zenjov pääseb minimaalse ehk ühemängulise keeluga. „Ma arvan, et see on õiglane otsus. Jäägu see episood Papa Gueyega kohtuniku südametunnistusele. Minu reaktsioon oli tingitud sellest, et Metalisti mängija tegutses korduvalt jõhkralt, isegi oma karistusalas. Kohtunik ignoreeris seda kõike,” rääkis Zenjov hiljem Karpatõ kodulehele. „Eemaldamine Harkivis oli minu karjääri teine. Esimese punase kaardi sain ma Eestis sarnase juhtumi eest, kuid tookord eemaldati mõlemad mängijad, mitte nagu nüüd,” lisas Zenjov, viidates FC TVMK päevil aset leidnud konfliktile FC Florat esindanud Alo Bärengrubiga.

VIDEO

6. Andrei Sidorenkov lõi vastast küünarnukiga (6. novembril Taani esiliigas)

Sidorenkov jättis juba 18. minutil oma meeskonna kümnekesi, kui ärritus vastase peale, kes teda särgist sikutas, ja äsas tollele küünarnukiga. Sidorekov tegi küll punast kaarti nähes umbes sellise näo, nagu tegi Vjatšeslav Zahovaiko kuulsat Tõnis Vanna imeväravat vaadates, kuid kohtunik oli oma otsuses kindel. Viborg tegi selles kohtumises lõpuks Vestsjaellandiga 3:3 viigi. „Ma olen frustreerunud, sest see ei olnud punane kaart. See oli halb otsus kohtuniku poolt,” ei tunnistanud Sidorenkov tv2sport.dk-le antud kommentaarides enda süüd. „Ma küsisin kohtunikult, miks ta mulle punase kaardi andis, ja ta vastas, et küll ma televiisorist näen.”

VIDEO

5. Joel Lindpere isetses ja lõi paarilt meetrilt üle (18. septembril Põhja-Ameerika profiliigas)

Lindpere luhtas New York Red Bullsi 1:0 võidumängus FC Dallase üle 64. minutil supervõimaluse, kui ta pärast vastase ärapetmist mõnelt meetrilt palli üle värava lõi. Lööginurk oli küll suhteliselt terav, kuid keskel oli täiesti vaba Juan Agudelo, kes ka Lindpere tegutsemise osas oma pahameelt väljendas.

VIDEO

4. Enar Jääger lõi omavärava (16. oktoobril Norra kõrgliigas)

Jäägeri 85. minuti omavärav maksis Aalesundile võidu, sest Trondheimi Rosenborg sai selle tõttu 2:2 viigi kätte. Jääger üritas oma karistusala puhastada, kuid lõi palli kogemata hoopis teises suunas oma väravasse.

VIDEO (vajutada tuleb Jäägeri nime taga olevale “mängi” ikoonile)

3. Artur Kotenko pillas kaarpalli väravasse (6. augustil Aserbaidžaani kõrgliigas)

Kotenko eksis oma Aserbaidžaani kõrgliiga debüütmängus rängalt, kui ei suutnud 85. minutil püüda keskväljalt teele lastud karistuslööki ja lasi palli väravasse. 88. minutil lasi Bakuu Ravani väravavaht sisse veel ühe kauge karistuslöögi ja 2:1 eduseisust sai 2:3 kaotus. Apsakad selles täielikus solgiaugus peetud kohtumises FK Kapazi vastu ei mõjunud Kotenko suhetele klubiga hästi ja eriti kauaks Eesti väravavahti Ravanisse ei jätkunud.

VIDEO

2. Sergei Pareiko ropendas ja laamendas (21. mail Poola kõrgliigas)

Hoolimata sellest, et Krakowi Wisla oli juba meistritiitli kindlustanud ja Varssavi Legia vastu mõisa peale ei mänginud, läks Pareiko pärast punase kaardi nägemist täiesti segi: ta lõi jalaga joogipudelit, sattus sõnavahetusse neljanda kohtunikuga, loopis asju ja vandus vihaselt. „Ma ei kahetse midagi – hoopis kohtunikel peaks oma otsuse pärast häbi olema,” selgitas Pareiko rus.postimees.ee-le. „Tunnistan, et kohtunike aadressil öeldud väljendid polnud kõige korrektsemad, kuid mis parata… Ma ei kujuta ette, kuidas end sellises olukorras vaos hoida. Need, kes on sporti teinud, mõistavad mind.” Wisla kaotas selle mängu 0:2, avavärav löödi Pareiko eemaldamisele järgnenud penaltist.

VIDEO

1. Sergei Pareiko küpsetas tähtsaimas mängus omavärava (23. augustil Meistrite Liiga viimases eelringis)

Wisla jaoks oli 1:0 eduseisust alustatud kordusmäng Nicosia APOEL-i vastu aasta tähtsaim kohtumine. Just seal tegi Pareiko oma aasta suurima apsaka, pudistades juba kontrolli alla saadud palli omaväravaks. Wisla jäi napilt Meistrite Liiga põhiturniirist ilma, otsustava värava lõi Küprose klubi 87. minutil.

VIDEO

3 vastust postitusele: “Top 10 – väliseestlaste apsakad ja sigadused 2011”

 • football2u ütleb:
  10. dets. 2011 kell 15:03

  Oleksin laamendamise essaks pannud, kuid super lugemine/vaatamine!

 • priit ütleb:
  10. dets. 2011 kell 21:49

  Mõnus lugemine. aitäh

 • BlueBlackWhite- ütleb:
  25. märts 2012 kell 02:59

  Väga huvitav lugemine/vaatamine 🙂

 

Lisa kommentaar

Autor

 • Kristjan Remmelkoor Kristjan Remmelkoor
  Olen Soccernet.ee vanemtoimetaja. Jälgin peamiselt Eesti jalgpalli (meistriliiga, eestlased võõrsil, Eesti koondised) ja suurimaid rahvusvahelisi võistlusi (MM, EM, Meistrite liiga). Tunnen suurt huvi jalgpalliajaloo vastu. Olen Eesti meister jalgpalli mälumängus. Olen ka Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi liige.

Autori postitused

Teema postitused