header photo

Top 10 – väliseestlaste väravad 2011

Foto: mlssoccer.com

Ongi käes minu blogiseeria viimane, neljas postitus, kus luubi all on võõrsil pallivate eestlaste ilusaimad väravad oma koduklubide särgis aastal 2011.

10. Pille Raadik (23. aprillil Soome naiste kõrgliigas)

Raadik jooksis ennast vabaks ning lõi nurgalöögist tulnud palli võimsa hüppe pealt peaga kavalalt enda ette maha, kust see üle vastaste lati alla väravasse põrkas. Nii vormistas Raadik 81. minutil Aland Unitedile 5:0 võidu Kokkola F10 vastu.

VIDEO (olukord pärast 4:30)

9. Vladimir Voskoboinikov (11. juulil Venemaa esiliigas)

Voskoboinikov purjetas keskväljalt Fakeli karistusalasse välja ja lõpetas soolorünnaku täpse löögiga, sepistades 88. minutil Himki kasuks kohtumise ainsa värava.

VIDEO (olukord alates 1:21)

8. Joel Lindpere (22. aprillil Põhja-Ameerika profiliigas)

Thierry Henrylt söödu saanud Lindpere mängis ühe kaitsja üle ja lõi palli väravasse, suurendades New York Red Bullsi edu DC Unitedi vastu 3:0 peale. Lõpuks võideti 4:0.

VIDEO

7. Sergei Zenjov (4. augustil Euroopa liiga 3. eelringis)

Zenjov keerutas palli karistusala joone tagant siseküljega täpselt posti kõrvale, viies 22. minutil Lvivi Karpatõ kordusmängus St Patrick’s Athleticu vastu 1:0 juhtima. Karpatõ võitis 3:1 ja kahe mängu kokkuvõttes 5:1.

VIDEO (olukord alates 0:22)

6. Enar Jääger (29. septembril Norra kõrgliigas)

Jäägeri karistuslöök keskväljalt lendas üle kõigi meeste peade maapõrkega väravasse. Tromsö kaitsja protesteeris, et Sander Post takistas teda selles olukorras määrustevastaselt, kuid kohtunik arvas teisiti ja luges kolli ära. Aalesund võitis sellest väravast 1:0.

VIDEO (vajutada tuleb Jäägeri nime ees olevale “mängi” ikoonile)

5. Vjatšeslav Zahovaiko (8. novembril Ungari liigakarikas)

Zahovaiko lõi karistusala joone tagant veereva palli täpselt ristnurka, nii et väravavaht isegi mitte ei liigutanud. Hiljem lõi ta veel teisegi värava ja teenis penalti ning sai vigastada, tema koduklubi Debrecen alistas Vasase 5:4.

VIDEO (olukord alates 0:12)

4. Andres Oper (16. märtsil Küprose karikavõistluste veerandfinaalis)

Oper võttis esimesel minutil karistusalast väljaspool rinnaga palli vastu, lasi korra maha põrgata ja virutas selle siis väravasse, viies AEK Larnaca korduskohtumises Anorthosise vastu 1:0 juhtima. Kolm minutit hiljem Anorthosis siiski viigistas ja astus koondskooriga 3:2 edasi.

VIDEO (olukord video alguses)

3. Dmitri Kruglov (18. septembril Venemaa kõrgliigas)

Kruglov lõi 5. minutil Moskva CSKA-le võimsa karistuslöögi sisse. Kohtumine lõppes 1:1 viigiga. “Harjutan karistuslööke pidevalt. Aitäh treeneritele, et nad ka mängus usaldavad mind lööma. Vahel läheb, vahel eriti ei lähe,” vahendas Õhtuleht hiljem Kruglovi kommentaare Gazeta.ru-le oma värava kohta.

VIDEO

2. Enar Jääger (8. mail Norra kõrgliigas)

Jääger lõi ilusa karistuslöögi täpselt tagumisse nurka, suurendades Aalesundi edu Starti vastu 3:1-le. Mäng lõppes 3:2 võiduga. “See, mis ma Tromsö vastu lõin, ei ole kindlasti lemmik. Ei ole küll palju löönud neid, aga lemmik on see, mis ma lõin Starti vastu karistuslöögist, see oli vähe parem värav. Seal, mis ma Tromsö vastu lõin, oli mul ka natuke õnne,” ütles Jääger novembris Delfile enda löödud väravate kohta.

VIDEO (vajutada tuleb Jäägeri nime taga olevale “mängi” ikoonile)

1. Joel Lindpere (22. septembril Põhja-Ameerika profiliigas)

Lindpere lõi Rafael Marquezi karistuslöögi penaltipunkti juurest akrobaatiliselt alla nurka, sepistades auvärava Real Salt Lake’i vastu. Kohtumine kaotati 1:3. Lindpere tabamus valiti jalgpalliportaal tvgolo.com-i poolt nädala kümne ilusaima värava hulka.

VIDEO

Vaata ka:
Top 10 – väliseestlaste väravad 2010
Top 10 – väliseestlaste tõrjed 2011
Top 10 – väliseestlaste resultatiivsed söödud 2011
Top 10 – väliseestlaste apsakad ja sigadused 2011

2 vastust postitusele: “Top 10 – väliseestlaste väravad 2011”

 • Mintal ütleb:
  14. dets. 2011 kell 20:11

  Täname videod![img]http://2.s01.flagcounter.com/count/fcPpr/bg=ffffff/txt=ffffff/border=ffffff/columns=1/maxflags=1/viewers=3/labels=1.jpg[/img][img]http://s01.flagcounter.com/count/fcPpr/bg=ffffff/txt=ffffff/border=ffffff/columns=1/maxflags=1/viewers=3/labels=1.jpg[/img]

 • Mintal ütleb:
  14. dets. 2011 kell 20:12

  Täname videod!

 

Lisa kommentaar

Autor

 • Kristjan Remmelkoor Kristjan Remmelkoor
  Olen Soccernet.ee vanemtoimetaja. Jälgin peamiselt Eesti jalgpalli (meistriliiga, eestlased võõrsil, Eesti koondised) ja suurimaid rahvusvahelisi võistlusi (MM, EM, Meistrite liiga). Tunnen suurt huvi jalgpalliajaloo vastu. Olen Eesti meister jalgpalli mälumängus. Olen ka Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi liige.

Autori postitused

Teema postitused