header photo

10 mängijat, kes ei väärinud kojusõitu

Alan Dzagojev. Foto: planetf1.com

Pooled koondised on juba Euroopa meistrivõistlustelt suvepuhkusele pääsenud. Nende ridades oli palju mängijaid, kes ei saanudki oma oskusi näidata ning neid, kes peavad pärast turniiri peeglisse vaatama ja küsima endalt, miks nad nii kehvad olid. Ohtralt jagus ka neid, kes väärivad tunnustust ja keda ei saa oma meeskonna vajakajäämistes süüdistada.

Toongi siin kohal välja 10 meest, kes võisid viimases mängus platsilt pea püsti lahkuda.

Alan Dzagojev (Venemaa)

Venemaa ründetalent jäi eelkõige silma oma väga terava liikumisega. Karistusalas suutis ta igas mängus piisavalt palju vaba ruumi leida, et vähemalt üks kord vastaste väravat tõsiselt ohustada. Kahes esimeses mängus lõi ta kolm väravat ning Kreeka vastu oli ta lähedal neljanda värava kontole lisamisele, kui ta pealöök napilt mööda lendas.

Soccernet.ee hinded: 8,5 (vs Tšehhi); 7,5 (vs Poola); 6,5 (vs Kreeka).

Andrei Ševtšenko (Ukraina)

Ševtšenko lõi mõlemad Ukraina väravad sel turniiril, kui ta korraldajamaale avamängus Rootsi vastu 2:1 võidu tõi. Järgmises mängus Prantsusmaa vastu oli ta kauglöögist värava sahistamisele väga lähedal, aga peab tunnistama, et nii Prantsusmaa kui ka Inglismaa vastu (viimases mängus oli teda ka vigastus segamas) jäi ta vaikseks.

Soccernet.ee hinded: 8,5 (vs Rootsi); 6 (vs Prantsusmaa); 6 (vs Inglismaa).

Igor Denissov (Venemaa)

Denissovit Venemaa koondisest rääkides väga ei mainita, aga tegelikult on ta nende jaoks üks tähtsamaid mängijaid  ja tegi väga korraliku turniiri. Tema mängujuhtumisoskus on väga kõrgel tasemel, kuid lisaks sellele oli tema näol tegu ka kompromissitu võitlejaga kaitsefaasis. Pole väga üllatav, et tema nime seostati turniiri ajal paari Hispaania klubiga, kuid vaevalt, et Peterburi Zeniit mehe minema lubaks.

Soccernet.ee hinded: 6,5 (vs Tšehhi); 7,5 (vs Poola); 6,5 (vs Kreeka).

Jakub Blaszczykowski (Poola)

Poola koondise kapten oli oma meeskonna parim mängija ning lõi Venemaa vastu väga kauni värava. Ühtasi andis ta tsenderduse Poola koondise teisele sel turniiril löödud väravale. Jõudis kaitsesse ja ründesse ning tema väsimatu liikumine tekitas kõikidele vastastele probleeme.

Soccernet.ee hinded: 7 (vs Kreeka); 7,5 (vs Venemaa); 6,5 (vs Tšehhi).

Mario Mandžukic (Horvaatia)

Mandžukic oli mees, kellelt tegelikult erilisi imesid sel turniiril ei oodatud, kuid kui tagantjärgi arvestada seda, et ta lõi möödunud hooajal Bundesligas 12 väravat, siis polegi nii väga üllatav, et ta Horvaatia võtmemängijaks tõusis. Mandžukic töötas võimsalt, leidis karistusalas ruumi ning lõi kolm üpris head väravat. Viimases mängus Hispaania vastu jäi ta siiski veidi liiga vaikseks.

Soccernet.ee hinded: 8 (vs Iirimaa); 7 (vs Itaalia); 5 (vs Hispaania).

Michael Krohn-Dehli (Taani)

29-aastane Krohn-Dehli oli enne turniiri väljaspool Taanit üsna tundmatu nimi, kuid ta oli kõigis kolmes Taani alagrupimängus heas hoos ning tekitas vasakult äärel palju teravast. Vanust on tal ründemängija kohta üsna palju, kuid suvi näitab, kas keegi on valmis ääremängijat Bröndby ridadest endale meelitama, et talle mõnes suures liigas võimalus anda. Tema kontole jäi kaks väravat ja üks väravasööt.

Soccernet.ee hinded: 7,5 (vs Holland); 7 (vs Portugal); 7 (vs Saksamaa).

Olof Mellberg (Rootsi)

Puhtalt kaitsetöö pealt poleks Olof Mellberg meie valikusse mahtunud, sest avamängus oli ta väga ebakindel, kuid värav (või õigemini poolteist väravat) Inglismaa vastu andis talle enesekindlust, mida võis näha mängus Prantsusmaa vastu, kus ta Rootsi kaitses nagu müür seisis ja teisel pool võrgu sahistamisele väga lähedal oli.

Soccernet.ee hinded: 5,5 (vs Ukraina); 7,5 (vs Inglismaa); 7 (vs Prantsusmaa).

Przemyslaw Tyton (Poola)

Poola väravavavaht pääses platsile tänu “number ühe” Wojciech Szczesny avamängus saadud punasele kaardile, kuid ta pakkus oma kahe esimese mänguga nii kindlaid esitusi, et usaldati platsile ka siis, kui Szczesny oli tagasi. Ta tõrjus turniiri seni ainsa penalti ja tegi head tööd ilma ühegi eksimuseta.

Soccernet.ee hinded: 7 (vs Kreeka); 6 (vs Venemaa); 6,5 (vs Tšehhi).

Zlatan Ibrahimovic (Rootsi)

Rootsi kasutas Ibrahimovici laiema jalgpallipubliku jaoks veidi harjumatul ründava poolkaitsja kohal, kuid tegelikult oli see igati tark samm, sest see tähendas seda, et Ibrahimovic sai küllaltki vabalt ringi liikuda ja mängu aktiivselt sekkuda kui varasematel suurturniiridel. Kohati tõmbas ta mängutempo veidi liiga alla ning eksis lihtsate söötudega, kuid ta pakkus igas mängus kuldseid momente ja oli hingega asja juures. Lõi kaks väravat, millest üks oli tõeline briljant, ning tekitas mitmeid võimalusi. Võiks öelda, et ta oli isegi üks grupifaasi parimaid mängijaid.

Soccernet.ee hinded: 7,5 (vs Ukraina); 6,5 (vs Inglismaa); 8 (vs Prantsusmaa).

Wesley Sneijder (Holland)

Enne turniiri arvasid mõned, et Wesley Sneijder peaks pärast pettumustvalmistavat klubihooaega pingile jääma, kuid lõpuks oli Sneijder ainus Hollandi tähtedest, kes mängis enda taseme välja. Avamängus Taani vastu pakkus ta ühe parima individuaalse esituse üldse, luues ühe võimaluse teise järel. Statistika järgi tehti grupifaasi mängudes tema söötudest kõige rohkem pealelööke.  Ta näitas taaskord oma head väljakunägemist ja söödutäpsust.  Sneijder sooritas ka mitu teravamat pealelööki, aga täpsusest jäi veidi puudu.

Soccernet.ee hinded: 8 (vs Taani); 7 (vs Saksamaa); 7 (vs Portugal).

Nimekirja võiks kuuluda ka Stephen Andersen (Taani), Andreas Isaksson (Rootsi), Andrei Pjatov (Ukraina), Anatoli Timoštšuk (Ukraina), Sebastian Larsson (Rootsi), Andrei Aršavin (Venemaa), Nicklas Bendtner (Taani), Damien Perquis (Poola), Vjatšeslav Malafejev (Venemaa), Luka Modric (Horvaatia), Gordon Schildenfeld (Horvaatia) ja Darijo Srna (Horvaatia).

4 vastust postitusele: “10 mängijat, kes ei väärinud kojusõitu”

 • ott2707 ütleb:
  21. juuni 2012 kell 14:15

  Zlatani koha pealt ei nõustu. Mulle jättis ta üsna tujutu mulje ja ei tundunud eriti hingega asja juures olevat.

 • martin ütleb:
  23. juuni 2012 kell 01:27

  no modric ja bendtner olex pidand siin sees olema kellegi asemel

 • fff ütleb:
  24. juuni 2012 kell 19:09

  noh üks väravavaht juurde ja MEESKOND KOOS KES MÄNGIKS EM-IL EDASI:))

 • väv ütleb:
  28. dets. 2013 kell 22:42

  esiteks õpi kirjutama. kurat, nagu hälbega

 

Lisa kommentaar

Autor

 • Tanel Tursk Tanel Tursk
  Olen Soccernet.ee seltskonna üks pikemaajalisi liikmeid ja praegune välismaa toimetaja. Minu peamine huvi on Itaalia jalgpall, kuid olen loomulikult kursis nii Eestis kui ka mujal välismaal toimuvaga.

Autori postitused

Teema postitused