header photo

Top 10 – väliseestlaste resultatiivsed söödud 2012

Foto: Hendrik Osula

Täna on vaatluse all võõrsil mängivate eestlaste resultatiivsed eeltööd oma koduklubide väravatele aastal 2012.

10. Konstantin Vassiljev (1. septembril Venemaa kõrgliigas)

Permi Amkari poolkaitsja Vassiljev oli seitsmenda vooru kohtumises Vladikavkazi Alania vastu kaks korda lähedal iluväravale, aga tema kauglöögid lendasid vastu latti. Väravani Vassiljev selles mängus ei jõudnud, kuid resultatiivse söödu sai ta kirja, andes pärast lühidalt lahti mängitud nurgalööki suurepärase tsenderduse, mille Pavel Ignatovitš peaga puuri saatis. Kohtumine lõppes 1:1 viigiga.

VIDEO

9. Enar Jääger (4. novembril Norra kõrgliigas)

Jääger andis suurepärase tsenderduse, mis lendas vastaste kaitsjatest üle ja keris väravavahist eemale ning maandus otse Leke Jamesi jalal. Viimane suurendas Aalesundi eduseisu Haugesundi vastu 2:0-le, kuid mäng lõppes 2:2 viigiga.

VIDEO (vajutada tuleb nupule Leke Jamesi nime ees)

8. Sander Post (20. mail Norra kõrgliigas)

Aalesundi ründaja Post võitis õhuvõitluse ja andis peaga ideaalse söödu Michael Barrantesile ette ning viimane lõi ühe puutega palli väravasse. Aalesund läks sellest tabamusest Branni vastu 1:0 juhtima. Hiljem lõi Post ise veel ühe värava, tehes lõppseisuks 2:0.

VIDEO (vajutada tuleb nupule Michael Barrantesi nime ees)

7. Taijo Teniste (16. septembril Norra kõrgliigas)

Sogndali äärekaitsja Teniste pikk audisissevise juhatas Ulrik Flo 9. minutil Fredrikstadi väravavahiga silmitsi. Sellest rünnakust 1:0 ette läinud Sogndal kaotas siiski mängu 1:2.

VIDEO (vajutada tuleb nupule Ulrik Flo nime järel)

6. Henrik Ojamaa (15. septembril Šotimaa kõrgliigas)

Ojamaa sekkus Šotimaa kõrgliiga kuuendas voorus vahetusest väljakule 66. minutil ning andis 8 minutit hiljem resultatiivse söödu. Kui Ojamaa platsile jooksis, oli tema koduklubi Motherwell võõrsil Dundee vastu 0:1 kaotusseisus. Külalised jõudsid 2:1 võiduni tänu Michael Higdoni kahele väravale, millest esimesele tegi suurepärase eeltöö eestlane.

VIDEO

5. Jarmo Ahjupera (31. oktoobril Ungari karikavõistluste kolmandas ringis)

Karikamängus tugevuselt kolmanda liiga klubi Bölcskei vastu vahetati Györi ETO ründaja Ahjupera sisse 56. minutil. Pool tundi hiljem võitles ta ise vastaste kaitsjalt palli endale ning andis täpse söödu Nikola Trajkovicile, kes lõi palli väravasse üpris omapärasel viisil. ETO võitis mängu 5:2.

VIDEO

4. Sergei Pareiko (10. aprillil Poola karikavõistluste poolfinaalis)

Wisla väravavaht Pareiko andis nii hea täpse pika palli ette, et selle palli peale läinud Maor Melikson sai mänguvahendi puuri lükata ühe puutega. Avamängu võõrsil 1:3 kaotanud Wisla võitis selle kohtumise Chorzowi Ruchi vastu 3:1, kuid langes järgnenud penaltiseerias.

VIDEO

3. Joel Lindpere (7. aprillil Põhja-Ameerika profiliigas)

Kümme minutit varem vahetusest mängu sekkunud New York Red Bullsi poolkaitsja Lindpere keerutas end 90. minutil ühest vastasest lahti ja leidis täpse sööduga üles Thierry Henry, kes lõpetas rünnaku ilusa väravaga, vormistades Columbus Crew vastu lõppseisuks 4:1 võidu.

VIDEO

2. Henrik Ojamaa (3. novembril Šotimaa kõrgliigas)

Ojamaa andis kannaga väravasöödu Nikki Lawle, kes suurendas Motherwelli eduseisu võõrsil Saint Johnstone’i üle 3:0-le. Lõpuks Motherwell võitis 3:1.

VIDEO

1. Henrik Ojamaa (2. septembril Šotimaa kõrgliigas)

Kuus minutit varem vahetusest sekkunud Ojamaa mängis ilusti ühest vastasest mööda ja andis täpse söödu Michael Higdonile, kes lõi palli ristnurka, vormistades oma kübaratriki ja Motherwelli 4:1 võidu Invernessi üle.

VIDEO

 

Lisa kommentaar

Autor

  • Kristjan Remmelkoor Kristjan Remmelkoor
    Olen Soccernet.ee vanemtoimetaja. Jälgin peamiselt Eesti jalgpalli (meistriliiga, eestlased võõrsil, Eesti koondised) ja suurimaid rahvusvahelisi võistlusi (MM, EM, Meistrite liiga). Tunnen suurt huvi jalgpalliajaloo vastu. Olen Eesti meister jalgpalli mälumängus. Olen ka Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi liige.

Autori postitused

Teema postitused