header photo

3 küsimust Eesti-Valgevenele

Kas Rimo Hunt teeb juba täna oma debüüdi? Foto: Gertrud Alatare

Soccernet.ee blogi toob iga koondisemängu eel välja kolm küsimärki ja teeb iga mängu järel omakorda kolm järeldust. Millistele küsimustele peaks vastama tänane mäng Valgevenega?

1) Kas Rimo Hunt teeb koondisedebüüdi?

Ainsana koosseisust koondisekogemuseta Rimo Hunt ei teeninud kutset esimesel võimalusel. Ukse avas Henrik Ojamaa otsus keskenduda kunagi pooleli jäänud keskkooli lõpetamisele. 27-aastane Levadia ründaja tõestas ennast küll meistriliiga tasemelgi alles eelmisel hooajal, kuid on suutnud peatreener Tarmo Rüütlile sellel kevadel piisavalt muljet avaldada.

Märgid näitavad, et debüüt võib tulla juba Valgevene vastu. Tõenäoliselt mängib Eesti kodumurul kahe ründajaga, kellest üks on karjäärile joont alla tõmbav Kristen Viikmäe – seega peaks täna mänguaega jaguma vähemalt kolmele, kuid tõenäoliselt neljale ründajale. Täna õhtul ei kuulu koosseisu ka Sergei Zenjov ehk Hundil on üks konkurent vähem.

2) Kas keskkaitsepaar Morozov-Bärengrub veab välja?

Ragnar Klavani loobumise järel lähevad koondisesse kutsutud viiest keskkaitsjast eeldatavasti tulle Igor Morozov ja Alo Bärengrub. Miks? Taavi Rähn ja Raio Piiroja jõudsid äsja Hiinast, Mikk Reintam Soomest. Morozov mängis küll veel reedel Poola kõrgliigas, kuid on neljast värskeim.

Kui Morozov eelmisel suvel jalaga koondiseukse lahti lõi, tundus, et koht Klavani kõrval on tsementeeritud – järgnenud mängud on aga näidanud, et 23-aastane kaitsja vajab suurte mängude kogemust. Hoolimata rahalistest raskustest ei ole hooaeg Poola kõrgliigas kindlasti teinud halba. Bärengrub samas tuli koondisesse küll juba 2004. aastal, kuid ei ole suutnud pikemalt kohta põhirivistuses säilitada. Mõlema mehe jaoks on tegemist hea võimalusega ennast Tarmo Rüütlile tõestada.

3) Kas soe suveõhtu toob publiku staadionile?

Tallinnas valitseb päikesepaiste ja mõnusad soojakraadid. Erinevalt nii mõnest varakevadisest või hilissügisesest valikmängust ei pea kodus ülemäära pead vaevama sellega, mida selga panna, et staadionil ei külmetaks – suvised ilmad toovad tihtipeale staadionile rahvast ka siis, kui mäng ise ehk ei olegi kõige tähtsam.

Ka tänane vastane Valgevene ilmselt just ülemäära vaimustust ei tekita, koosseisus vaid mõni üksik keskmisele fännile tuntud nimi. Kuigi Tarmo Rüütli sõnul tegemist on Eestile parasjagu ebameeldiva vastasega, võiks koduplats ja -fännid asja sinisärkide kasuks kallutada.

2 vastust postitusele: “3 küsimust Eesti-Valgevenele”

 

Lisa kommentaar