header photo

Kolm küsimust Eesti-Türgile

Sergei Zenjov. Foto: Gertrud Alatare

Soccernet.ee blogi toob iga koondisemängu eel välja kolm küsimärki ja teeb iga mängu järel omakorda kolm järeldust. Millistele küsimustele peaks vastama tänane mäng Türgiga?

1) Kas otse Soome esiliigast on võimalik rahvusvahelisel tasemel hästi mängida?

Eesti peatreenerile Tarmo Rüütlile valmistab enne mängu Türgiga suuri probleemi situatsioon paremkaitsjatega, sest raskest mängust jääb kõrvale muidu peaaegu alati kohal olev Enar Jääger.

Tema rolli täidab eeldatavasti Gert Kams, kes on viimase aasta veetnud Soome esiliigas. Tema enda sõnul on selle tase sarnane Eesti meistriliiga. Kuna Eesti liiga mehed on end sel aastal mitmel puhul heast küljest näidanud, siis peame lootma, et sama suudab Kams.

2) Kas Hollandi halvanud Eesti selgroog hoiab meie mängu koos?

Kui kaotusmängus Ungari vastu oli koondise ridades palju uusi nägusid, siis sel korral jooksevad nii keskkaitses kui ka ka keskväljal platsile samad mängijad, kes suutsid Hollandi rünnakud suurepäraselt ära nullida ja ise palju teravusi tekitada.

Selle kokkumänginud koosluse mitme elemendi puudumine oli kahtlemata üks põhjuseid, miks too mäng Ungaris nii õnnetuks osutus ning sel korral peaks Eesti mäng tunduvalt kompaktsem olema.

3) Kas kuumas vormis Sergei Zenjov särab koondise eest?

Viimastes Ukraina liiga voorudes on olnud märke sellest, et aastate eest Andres Operist tühjaks jäänud auku täitma hakanud Sergei Zenjov on pärast pikki vigastusprobleeme taas oma vormi ja teravust leidma.

Seda oli näha juba suve lõpu koondisemängudes, kuid siis polnud ta veel 90 minuti vormis. Nüüd on tal veel kuu aega mängupraktikat selja taga ja see on tema väravavaistule hästi mõjunud, sest viimase paari nädalaga on ta Ukraina liigas kolm korda võrku sahistanud ja aidanud eelmisel aastal napilt väljalangemisest pääsenud Lvivi Karpatõ heale tabelikohale.

 

Lisa kommentaar

Autor

  • Tanel Tursk Tanel Tursk
    Olen Soccernet.ee seltskonna üks pikemaajalisi liikmeid ja praegune välismaa toimetaja. Minu peamine huvi on Itaalia jalgpall, kuid olen loomulikult kursis nii Eestis kui ka mujal välismaal toimuvaga.

Autori postitused

Teema postitused