header photo

Tammeka on surnud, elagu Tammeka!

Tammeka fännide puudumine meistriliigast oleks kogu liigale olnud suur löök. Foto: Imre Pühvel

Tartu Tammeka suutis juba teist korda kahe aasta jooksul fööniksina tuhast tõusta. Kui eelmisel korral astuti pooleteise jalaga hauda platsi peal, siis seekord tehti seda platsi kõrval. Vinge.

Tammeka jalgpalliklubi (Afsharid & Co) ja Tammeka jalgpallikooli (Tiirik & Co) kooselu läks pauguga lõhki. Kui veel kuraditosin päeva tagasi tundus veel, et tippjalgpalli mõistes on tegu matustega, siis tegelikult osutus kogu värk lahutuseks. Kusjuures magusama osa abieluvarast sai jalgpallikool.

Paneb lausa hämmastama, kui hästi see olukord kokkuvõttes Tiiriku, Koseri ja Viidebaumi gängi jaoks välja kukkus – klubi identiteet, kõrgliigakoht ja parimad pojad meile, võlad teile! Kurat, isegi meeskonna nimi võib ju sisuliselt samaks jääda – keda see kotib, kas Tartu JK Tammeka taga seisab “Tartu Jalgpalliklubi Tammeka” või “Tartu Jalgpallikool Tammeka”.

Siit moraal – ka teistel tiimidel oleks mõistlik juba varakult oma klubi sisalikuskeemile üle viia – jalgpalliklubiks ja jalgpallikooliks. Kui üks omadega põhja keeratakse, saab ju alati saba maha jätta ning teise nime alt omale restardi teha. Innovatiivne ja mugav pealekauba!

Tegelikult on mul väga hea meel, et asjad lõpuks endale just sellise lõpplahenduse leidsid. Hea meel Tartu linna üle, kes väärib Premium liiga meeskonda. Hea meel Kalle Paasi ja tema mõttekaaslaste üle, kes saavad oma rasket tööd õiges kohas jätkata. Hea meel kogu liiga üle ning hea meel Eesti jalgpalli üle, sest järjekordsest skandaalist on – ptüi-ptüi-ptüi – üle saadud. Tammeka on surnud, elagu Tammeka!

P.S. Väike mõistatus jalkafännidele – mis oleks saanud siis, kui ka Tammeka jalgpallikool oleks jalgpalliliidu pakkumisele ära öelnud?

2 vastust postitusele: “Tammeka on surnud, elagu Tammeka!”

 • Marek ütleb:
  15. veebr. 2014 kell 16:41

  Väga halb sõnum jäeti klubidele! Miks kannatavad ettevõtted, kellele Tammeka võlgu jäi? Kusjuures mitmel klubil on olemas KLUBI keha ja KOOLi keha. Sellised asjad peaks võtma EJL jälgimise alla.

  Minul kaob igasugune huvi klubijuhina leida vahendeid, et asja arendada, kui teistele tehakse sõnaotseses mõttes kingitusi! Kas selle eesmärk on kaitsta PL 10 klubi, et mitte keegi teine isegi sinna pürgida ei suudaks? Pmst ma lasen ehitada kunstmuru ja siis lasen tarnijad-ehitajad üle. Kas siis EJL päästaks?

 • A. E. ütleb:
  15. veebr. 2014 kell 18:41

  Ma küll nüüd ei saa hästi aru, mida autor öelda tahab. Eeldades, et kui Afhsaride juhitud klubi jäi Tiirikule ja kompaniile endale ka võlgu siis mida nood teegema siis peaksid? Loobuma oma MTÜst või maksma teise MTÜ võlad ära vms? Või mida peab EJL tegema: karistama jalgpallikooli, et jalgpalliklubi kus möllasid teised inimesed, maksab enne võlad ära kui kool midagi teha võib?

 

Lisa kommentaar