header photo

Kas tõesti ei tasuks Vassiljevi puudumise üle muretseda?

Konstantin Vassiljev on vaieldamatult koondise üks võtmemängijaid. Foto: Gertrud Alatare

Konstantin Vassiljev on vaieldamatult koondise üks võtmemängijaid. Foto: Gertrud Alatare

Eile teatas Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson esialgse koosseisu kahe nädala pärast toimuvateks valikmängudeks Leedu ja Inglismaaga. Tänane meedia kirjutas meie mängujuhi Konstantin Vassiljevi vigastusest paranemist – on lootus, et saab terveks, ent ilmselt mitte nii terveks, et suudaks kaks täismängu teha.

Hea kolleeg Ott Järvela kirjutas tänases Õhtulehes: “Septembri matšidest Rootsi ja Sloveeniaga täitis Vassiljevist tühjaks jäänud mängujuhi koha kogenud Joel Lindpere ja tegi seda hästi. Seega isegi, kui Vassiljev ei saavuta oktoobri valikmatšideks (täit) mänguvalmidust, pole põhjust rääkida kriisist.”

Täna avalikuks saanud koondise treeningplaan teeb aga mind veidi murelikuks ja paneb mõtlema, et võib-olla meil siiski väike kriis on, kui Vassiljev end mänguvalmis ei saa.

Nimelt treenib koondis esimesed kolm päeva kunstmurul ja neljandal koosolemise päeval mängib Leedu vastu kunstmurul. Kui peame Lindperet Vassiljevi asendajaks, tekib õhku aga mitmeid küsimusi. Toon siinkohal välja Lindpere põhjenduse augustikuu Jalkale sellest, miks ta ei läinud HJK-sse mängima: “Suurim põhjus oli siiski kunstmuru. Minu selja ja puusade puhul oleks see tervise tapmine. New Yorgis ei teinud ma kunstmurul ühtki trenni, mängisin ainult.”

Seega millisel määral saab Lindpere enne Leedu mängu kaaslastega treenida? Kui teeb kõik kaasa, siis kuidas see mõjub ta tervisele? Kui ei tee trenne kunstmurul kaasa, siis kuidas mõjub eeldatav täismäng LFF staadionil tema puusadele ja seljale? Mõlemal juhul ei pruugi ta Inglismaa mänguks sedasi 100 protsenti valmis olla ja kui ei ole ka Vassiljevit, siis mina isiklikult tunneksin muret.

Juhul kui Vassiljev selleks ajaks terveks saab, siis usun, et on lihtsam mänguajaga kombineerida ja Pehrsson leiab sobiva lahenduse. Kui ei, tunnen mina muret.

PS. Õnneks on kaks nädalat veel aega ja ette nutta ei tasu. Eks aeg näitab, mis saab. Loota tuleb parimat! Mõtteid siiski jagub…

Üks vastus postitusele: “Kas tõesti ei tasuks Vassiljevi puudumise üle muretseda?”

  • madis ütleb:
    26. sept. 2014 kell 15:34

    Keda see Inglismaaga mäng üldse kotib? Vassiljeviga või Vassiljevita, saun niikuinii. Saaks Joel Leedu vastu mängitud ja tehes seda edukalt, oleks tema töö tehtud ja minu poolest Inglaste vastu mingu või Frolov sisse

 

Lisa kommentaar

Autor

  • Kasper Elissaar Kasper Elissaar
    Töötan Soccernetis juba 2008. aastast ning minu südant valutab peaasjalikult Eesti jalgpall. Jälgin hoolega kodukamaral toimuvat, eestlaste tegemisi mujal, aga ka välismaa vutti, millest esimestel aastatel rohkem kirjutasin. Seega lugusid võib mult oodata igast valdkonnast, mis on päevakajaline või lihtsalt hinge läheb.

Autori postitused

Teema postitused